kakkerlakken bestrijden op een eenvoudige wijze

Heeft u last van kakkerlakken in uw woning of pand en wilt u deze op een eenvoudige wijze bestrijden? In dit blog vertellen wij u hoe u dit kunt doen. De meest effectieve manier is het inschakelen van een professionele ongediertebestrijder, maar er zijn ook goede manieren voorhanden om zelf aan de slag te gaan. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Ventileer uw huis

Het ventileren van uw huis helpt zeer goed in de bestrijding van kakkerlakken. Kakkerlakken houden namelijk niet van tocht en kou. Zorg er dan ook voor dat u uw ramen geregeld open heeft staan en de verwarming niet altijd aan zet. De kakkerlakken zullen dan snel uit uw huis verdwijnen. Let echter wel op dat u deze vervelende beestjes snel weer in huis heeft als u weer uw ramen dicht doet en de verwarming aan zet.

Vang de kakkerlakken met een dweil

Een andere tip is om een vochtige dweil te leggen op plaatsen waar u veel kakkerlakken ziet. Denk bijvoorbeeld aan de keuken. De kakkerlakken zullen op het vocht van de dweil afkomen, waardoor zij hieronder zullen kruipen. Hier blijven ze dan een tijd zitten. U kunt dan ‘s ochtends de dweil opvegen en de kakkerlakken buitenzetten of doodmaken. Maak ze echter niet dood in de dweil zelf en maak deze grondig schoon voor nieuw gebruik. Bij voorkeur met kokend water, zodat de eventuele eieren van de kakkerlakken niet uitkomen.

Lok de kakkerlakken met gipspoeder of poedersuiker

Wat u ook kunt doen, is een bakje vullen met een combinatie van gipspoeder en poedersuiker. Plaats deze naast een bakje met water. Deze bakken zullen de kakkerlakken aantrekken. Beginnen de kakkerlakken hier eenmaal van te eten en drinken, zal het gipspoeder in de maag van de kakkerlakken belanden. Kakkerlakken kunnen hier niet tegen en zullen dan ook snel doodgaan.

Maak een val van water en olie

Door olie en water in een bakje te doen, is een ware kakkerlakkenval zo gemaakt. Zet het bakje op een plek waar u veel kakkerlakken ziet lopen. Doordat water aantrekt, zullen de kakkerlakken in het bakje kruipen. De olie zorgt er vervolgens voor dat hun luchtwegen verstopt raken en de kakkerlakken zullen verdrinken.

Verjaag de kakkerlakken met laurierblad en kattenkruid

Als er iets is waar kakkerlakken niet van houden, is het wel van bepaalde specifieke geuren zoals de geur van laurierblad en kattenkruid. Indien u deze bij de schuilplaatsen van de kakkerlakken zet, zullen de kakkerlakken verdwijnen.

Toch nog last van kakkerlakken?

Heeft u na het opvolgen van deze tips nog steeds last van kakkerlakken? Zet dan een ongediertebestrijder in. Zo weet u zeker dat de kakkerlakken op een effectieve wijze worden bestreden en u ze niet meer in uw woning terugziet. Ga te rade bij een specialist in uw omgeving en laat de kakkerlakken professioneel bestrijden!