Hoe verwijdert u vlekken uit natuursteen?

U heeft een vloer van natuursteen in uw woning. Dit prachtige materiaal vraagt om regelmatig onderhoud als u uw vloer in optimale staat wilt houden. Voor een egale uitstraling van uw natuurstenen vloer, moet u vieze vlekken snel verwijderen. Vooral wanneer u een huisdier of kinderen heeft, weet u dat vlekken in uw vloer moeilijk te voorkomen zijn. Een ongelukje gebeurt snel. Maar hoe verwijdert u het beste vlekken uit natuursteen? Hiervoor zijn andere reinigingsmethodes geschikt dan bijvoorbeeld voor een houten vloer. In dit blog geven wij u tips om vlekken in uw natuurstenen vloer te verwijderen.

Gebruik de juiste producten om vlekken in uw vloer te verwijderen

U moet specifieke onderhoudsproducten gebruiken om vlekken uit uw natuurstenen vloer te verwijderen. Hierbij is de pH-waarde erg belangrijk. Ga op zoek naar pH-neutrale onderhoudsproducten. Een te hoge zuurgraad zorgt juist voor vlekken op natuursteen. Dit is dus niet geschikt om vlekken in uw vloer te verwijderen. Middelen die u moet vermijden zijn:

  • kalkverwijderaar
  • azijn
  • agressief zuur
  • chloor

Er zijn reinigingsmiddelen speciaal voor natuurstenen vloeren. Om zeker te zijn van een goede vlekverwijderaar, moet u deze gebruiken.

Reageer snel!

Ziet u een vlek in uw vloer? Verwijder deze direct! U moet snel en efficiënt handelen om de schade te beperken. Doet u dit niet? Dan dringt de vlek door het oppervlak heen en heeft u een intensievere behandeling nodig om de vlek alsnog te verwijderen. Ook moet u niet te veel water gebruiken bij het reinigen van uw vloer. Water trekt namelijk ook in uw vloer.

Hardnekkige vlek reinigen met afslijpen en kristalliseren

Hardnekkige vlekken verwijderen uit natuursteen doet u door het afslijten en kristalliseren van uw vloer. Dit moet u laten doen door een expert. Uw vloer gaat hierdoor langer mee en krijgt weer een stralende glans.

Voor meer informatie over dit onderwerp neemt u contact met ons op.