Een rattenplaag in Nederland?

Nu de zomer afgelopen is zijn we ook echt af van de processierups die ons land heeft geterroriseerd. Maar voor je het weet staat het volgende ongedierte weer op de stoep! Hebben we in Nederland last van een ware rattenplaag? Volgens specialisten op het gebied van rattenbestrijding kan dit zomaar eens het geval zijn. Zij zeggen dat de steeds strenger wordende milieuregels op het gebied van rattenbestrijding het werk zeer lastig maken. Heb jij al last van de rattenplaag in je huis? Neem dan snel contact op met een expert die je hiermee kan helpen.

Ideale omstandigheden voor ratten

Leek een rattenplaag eerder nog iets waar alleen grote steden zoals New York en Parijs mee te maken kregen, is het nu ook een probleem voor rustige wijken hier in Nederland. Wanneer er genoeg planten aanwezig zijn kunnen de ratten zich goed verstoppen. Is er een snackbar in de buurt? Ratten kunnen lekker mee dineren met de halflege frietbakjes die achteloos op de grond gegooid worden. Ook wanneer er buiten kippen of konijnen zitten kunnen ratten smullen van hun voer. Vandaar dat de overheid eerst wil dat er maatregelen genomen worden om overlast door ratten te voorkomen, in plaats van meteen over te gaan tot rattenbestrijding.

Milieuvriendelijke oplossingen

Om een rattenplaag te voorkomen worden mensen daarom aangemoedigd om geen dierenvoedsel buiten te hebben staan en de vogels niet te voeren. Er zijn ook al gemeentes die zelf actie ondernemen, bijvoorbeeld door kunstgrasmatjes met bloemen rondom afvalbakken te leggen zodat mensen minder snel afval naast de bakken gooien. Echter is het wel zo dat de rattenplaag niet voorkomen kan worden als niet iedereen in de buurt er actief mee bezig is. Moet er toch overgegaan worden tot rattenbestrijding? Dan zijn de regels hiervan erg streng. Dit weerhoudt veel ongediertebestrijders ervan om hiermee aan de slag te gaan. Ook worden deze niet meer ingezet door de gemeente, maar moet het initiatief van de bewoners zelf komen.

Last van de rattenplaag

Heb jij al last van de rattenplaag en ben je op zoek naar een effectieve manier van rattenbestrijding? Dan raden we je toch echt aan om op zoek te gaan naar een specialist die op een milieuvriendelijke manier de beesten kan bestrijden. Dit kan bijvoorbeeld door rattenvallen op strategische plaatsen neer te zetten. Met de milieuvriendelijke rattenbestrijding van een specialist is jouw woning in een mum van tijd verlost van de rattenplaag.